top of page
_O9A0528.jpg

Multipel skleros

Vård och omsorg vid Multipel skleros (MS)

Nurse Inhouse erbjuder trygg vård och omsorg för personer med Multipel skleros (MS). Sjukdomen påverkar inte bara den drabbade utan också personens nära och kära - och vi är medvetna om den oro och stress som anhöriga kan uppleva. Vår erfarenhet visar att anhöriga till personer med MS ofta känner sig överväldigade och osäkra på hur de bäst kan stödja sina nära och kära samtidigt som de önskar att de ska kunna bo kvar hemma så länge

som möjligt.

Hemmets trygghet och bekvämlighet är av stor betydelse för personer som drabbats av MS. Med vår tjänst strävar vi efter att ge anhöriga möjligheten att ge sina nära och kära den trygghet och livskvalitet som kommer med att bo kvar hemma trots sjukdomen. Vi vill också ge anhöriga förtroendet att deras nära och kära blir omhändertagna av kvalificerad och erfaren personal.

Fästpunkt - ms

Hemmets trygghet och bekvämlighet är av stor betydelse för personer som drabbats av MS

Fästpunkt - ms 2

Vad är Multipel skleros (MS)?

Multipel skleros (MS) är en autoimmun sjukdom som påverkar centrala nervsystemet, inklusive hjärnan och ryggmärgen. Sjukdomen uppstår när kroppens eget immunsystem angriper myelinet, den skyddande hinnan som omger nervtrådarna, vilket resulterar i inflammation och skada på nervvävnaden.

 

Orsaker och Symtom:

Orsakerna till MS är ännu inte fullständigt förstådda, men en kombination av genetiska och miljömässiga faktorer tros spela en roll i sjukdomens utveckling. De vanligaste symtomen på MS inkluderar trötthet, förlamning eller svaghet i extremiteterna, synstörningar, balansproblem och sensoriska förändringar som domningar eller stickningar.

 

Diagnos och Behandling:

Diagnosen MS ställs vanligtvis genom en kombination av kliniska symptom, neurologiska tester och bildundersökningar som magnetisk resonanstomografi (MRT). Det finns för närvarande ingen bot för MS, men behandlingsalternativ fokuserar på att minska inflammationen, sakta ner sjukdomsprogressionen och hantera symtomen.

 

Vård och Stöd:

Att leva med MS kan vara utmanande för både den drabbade och deras familjer. Det är viktigt att få stöd och vård från ett team av vårdgivare, inklusive neurologer, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. En individuell vårdplan kan utformas för att möta patientens specifika behov och förbättra deras livskvalitet.

Klicka er vidare nedan för ytterligare information om hur vi på Nurse Inhouse kan hjälpa till vid behov av omvårdnad och omsorg i hemmet. Vi har listat några av de mest återkommande tillstånden, men vi skräddarsyr alla våra lösningar precis efter era behov oavsett sjukdom eller tillstånd.

Blå cirkel med ordet Postoperativ omvårdnad som länkar till den berörda sidan
Blå cirkel med ordet Stroke som länkar till den berörda sidan
Blå cirkel med ordet Palliativ vård som länkar till den berörda sidan
Blå cirkel med ordet Demens som länkar till den berörda sidan
Knappar-nurse (3).png
Knappar-nurse (2).png
bottom of page